Başvuru Anasayfa /S-S-S
Türkiye Vizesi Nedir? Türkiye Vizesini Nereden Alabilirim?
Türk Elektronik Vizesi (e-Vize), T.C. Dışişleri Bakanlığının 100’ün üzerinde ülkenin vatandaşına sunduğu hızlı, kolay ve 7/24 online vize sistemidir. e-Vize sistemi turistlere ve iş adamlarına sıra beklemeden, doküman hazırlamadan online olarak vize sağlamaktadır. Türkiye’ye seyahat etmek isteyen yabancı ülke vatandaşları, Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliklerinden resen vize alabilecekleri gibi elektronik vize de alabilmektedir. Lütfen unutmayınız, e-Vize sadece turistik ve iş amaçlı ziyaretler için geçerlidir. Eğer farklı bir ziyaret amacınız varsa, bireysel olarak Türk konsolosluklarına başvuru yapmalısınız. Elektronik vize alırken ülkeden ülkeye değişen belli başlı kurallar bulunmaktadır. Türkiye vize politikası, Türkiye Cumhuriyeti ile diğer ülkenin arasında ikili olarak düzenlenen sözleşmeler ile belirlenmektedir.
Türkiye Vizesi ile Türkiye de Ne Kadar Süre Kalabilirim?
Türkiye Cumhuriyeti e-vize ya da resen alınan vizelerde 180 gün içerisinde Türkiye de en fazla 90 gün kalmanıza izin vermektedir. Bu durum yine ikili anlaşma ile düzenlenmiş olup bazı ülke vatandaşlarına 180 günde 90 gün kalmalı çok girişli vize verilirken bazı ülkelere tek girişli 30 gün kalmalı vize verilebilmektedir. Bu ülke vatandaşları da 180 günde 30 gün kalmalı ayrı ayrı en fazla 3 vize alabilirler. 180 gün içerisinde vize ile hiçbir ülke vatandaşı 90 gün üzerinde kalmamaktadır. Daha fazla süre Türkiye de kalmak isteyen yabancı ülke vatandaşları oturum iznine (ikamet izni, ikamet tezkeresi) başvuru yapmalıdır.
Türkiye vizesi için ne kadar ödeme yapmam gerekmektedir?
Biz danışmanlık firması olarak sadece elektronik vize ya da e-vize işlemlerini yapmaktayız. Türkiye vizesi ücretleri ülkeden ülkeye değişmekte olup danışmanlarımız ile irtibata geçerek elektronik vize ile ilgili durumunuzu öğrenebilir ve ücretler hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Basılı Türkiye vizesi almak için ülkenizde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilcilikleri ile irtibata geçebilir. Ödemeniz gereken ücretler konusunda Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliğinden bilgi alabilirsiniz. **Resmi ve umuma mahsus pasaport hamili Alman vatandaşları, Türkiye’de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftır. **Ayrıca Alman vatandaşları “Avrupa Konseyi Üyesi Devletler Arasında Kişilerin Seyahatleriyle İlgili Avrupa Anlaşması” çerçevesinde kimlik kartlarıyla Türkiye’ye seyahat edebilmektedir. **Türkiye’de son 180 gün içerisinde toplam kalış (ikamet) süresi 90 günü geçmemek kaydıyla Alman vatandaşlarının turistik amaçlı seyahatleri vizeden muaftı
Yabancılara Yapılan Özel Sağlık Sigortası Nedir?
Ülkemizde oturum izni almak isteyen yabancıların yabancı sağlık sigortası sahibi olmaları mecburidir. Sigorta süresi, oturum izni türüne ait süresini de kapsamalıdır. Ülke dışında yapılan özel yabancı sağlık sigortaları, ancak sigorta şirketlerinin yurt içindeki şubeleri (acenteleri) tarafından akdedilmesi kaydıyla geçerlidir. İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri bulunan kişilerin vaziyetlerini şehir sosyal güvenlik birimlerinden teyit ettirmeleri ve bu müdürlükten alacağı resmi evrakı müracaat evraklarına ilave etmeleri gerekmektedir. Aile oturum izni müracaatlarında destekleyicinin tüm aile bireylerini kapsayan yabancı sağlık sigortasına sahip olması gerekmektedir. Özel sağlık sigortalarında “İşbu poliçe 06/06/2014 tarih ve 9 sayılı oturum izni taleplerinde yaptırılacak özel sağlık sigortalarına ait genelgede belirlenen asgari güvence yapısını kapsamaktadır.” ibaresi bulunmalıdır. Ülkemizde kalacağı müddet zarfında sağlıkla ilgili giderleri alakalı kamu müesseselerince karşılanan yabancılarda geçerli sigorta koşulu aranmamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumundan getirilecek olan provizyon evrakları hem destekleyici, hem de aile fertlerini kapsayacak biçimde olmalı ve bu evraklarda ilgili birimin kaşesi/damgası ve e-imza / ıslak imzasının bulunması gerekmektedir. Öğrenciler istemeleri halinde kayıt tarihinden itibaren üç ay içinde genel sigorta kapsamına girdiklerinden geçerli sigorta istenmez, ancak üç ay içinde genel sağlık sigortası yaptırmaları ve İl Göç İdaresi Müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir. 18 yaşından küçük veya 65 yaşından büyüklerden sigorta koşulu aranmamaktadır. Ancak hali hazırda geçerli sigortası bulunanların evraklarını ibraz etmesi gerekmektedir.
Türkiye Yabancı Oturma İzni Uzatma
Daha önce ikamet izni başvurusunda bulunup da ikamet izni alan yabancı uyrukluların, ikamet izni süre bitiminden önce oturma izni uzatma başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Türkiye sınırlarında oturma, çalışma izni süresi bitimine yaklaşan yabancılar, ikamet izni bitiminden en fazla 60 gün öncesindeki bir günde ve son tarih olarak izin bitim tarihinden birkaç gün önce kesinlikle oturma izni uzatma başvurusu yapmak zorundadırlar.
Oturma İzni Uzatma Randevusu Nasıl Alınır?
Eskiden uzatma başvurusu yapmak isteyen yabancı uyrukluların Oturum İzni Uzatma Randevusu almaları gerekiyordu. Göç İdaresi’nin kurulmasıyla yapılan değişiklik doğrultusunda, yabancının oturma izni uzatma randevusu almasına gerek kalmamıştır. Uzatma işlemlerinde bilgilerin hatasız bir şekilde sisteme girilmesine dikkat edilmelidir. Uzatma başvurusunda yer alan bilgilerin önceki başvuruda yer alan bilgiler ile örtüşmemesi durumunda sistem uzatma başvurusunu kabul etmeyecektir. İlk başvuruda olduğu gibi uzatma başvurusunda da sağlık sigortası talep edilmektedir.
Oturma İzni Uzatma Süresi
Oturma İzni Uzatma başvurusunda, başvuru başlangıç tarihini önceki oturma izninizin bitiş tarihi olarak girmeniz gerekmektedir. Bu durumda ikamet izninizin kesintiye uğramadan uzatılır. Oturma izni uzatma taleplerinde yabancının izin talep tarihinden itibaren en az 60 gün geçerli pasaport veya pasaport yerine geçerli olacak belgeye sahip olması gerekmektedir.
Turistik Oturma İzni Uzatması Yapılabilir mi?
Eski sistemde yapılandırmaya göre turistik oturma izni ile uzatma işlemi yapılamıyordu. Ülkemizin izlediği göç politikası gereğince, artık turistik oturuma bağlı ikamet iznini uzatmak mümkündür. Uzatma başvurusunda bulunan yabancıların; kirada kalmaları durumda kira sözleşmesinin noter onaylı nüshasını, otel/hostel gibi konaklama yerlerinde ikamet etmeleri halinde bu durumu gösterir belgeyi dosyaya eklemeleri gerekmektedir. Yabancının 3. Kişinin yanında ikamet ettiği durumlarda ise, bu kişinin noter onaylı taahhüt vermesi gerekmektedir.

Bize Ulaşın

Göç işlemlerinizle ilgili tüm sorularınıza yanıt bulmak ve sürecinizi güvenle tamamlamak için bizimle iletişime geçin.

Telefon: +90 850 335 10 23